Wang Yi talade med indiska utrikesminister via telefon

Släpp tid: 2021-06-28 17:48:46  träffar: 23

  on April 30, 2021, statsrådet och utrikesminister Wang Yi hade ett telefonsamtal med indiska utrikesminister S Jaishankar.

Wang Yi sade Kina är mycket oroad över dennya omgången av COVID-19 i Indien.President Xi Jinping skickade i dag ett kondoleansbrev till premiärminister Narendra Modi.as ennära granne och partner, Kina har full förståelse för de utmaningar som Indien och är redo att ge stöd och hjälp till efter bästa förmåga.Röda Korset i Kina, lokala regeringar, icke-governmental vänskap organisationer och företag har utökat stöd till den indiska sidan.China hoppas och tror att den indiska regeringen och folket kommer att uppnå seger i kampen mot epidemin.

Wang Yi sade att till ytterligare stöd Indien' s kamp mot epidemin är Kina villig att vidta följande åtgärder enligt Indien' s behov. Först Kina kommer att fortsätta att uppmuntra och stödja kinesiska företag att påskynda produktionen och ger Indien med anti-epidemic material.second underlätta tullklarering och transport av anti-epidemic material som köps av den indiska sidan.Third, vi kommer att organisera videoutbyten mellan hälsa och epidemi förebyggande experter från de båda länderna att utbyta erfarenheter och effektiva åtgärder i kampen mot epidemin.

on räkning av den indiska regeringen och folket, Jaishankar tackade president Xi Jinping för hans kondoleanser till premiärminister Modi och tackade Kina för dess goodwill och solidaritet och starkt stöd för Indien' s köp av anti-epidemic material.Det epidemin är en global utmaning som kräver gemensamma ansträngningar av alla parter. De samarbetsåtgärder som föreslås av Kina är mycket viktiga och Indien är redo att ytterligare stärka samarbetet med Kina i kampen mot epidemin.

två sidor också diskuterade de bilaterala relationerna och globalt samarbete.


Tidigare: Utrikesdepartementet: Kina kommer...

Nästa: No